Mogućnosti za iranske građane i investitore u Srbiji

18.07.2018
Autor: Advokatska kancelarija Vuk Vučković

Iran i Srbija uspostavili su direktne letove između Beograda i Teherana posle 27 godina u znak poboljšanja veza između Irana i Srbije.

Dve zemlje su imale bliske veze sve do ranih 1990-ih, kada je Srbija bila deo bivše Jugoslavije. Sada, dok Beograd nastoji da podstakne turizam i unapredi rast, poseže na vanevropska tržišta kako bi privukao posetioce iz zemalja kao što su Iran, koji Beograd takođe vidi kao metu za izvoz poljoprivrednih proizvoda, i Turska.

Srbija je prošlog avgusta uvela bezvizni režim putovanja sa Iranom, što se može videti kao velika prilika za osnivanje kompanija iranskih državljana i dobijanje boravišne i radne dozvole u ​​Srbiji. Pošto Srbija ima dobre trgovinske odnose sa susednim zemljama (CEFTA), kao i sa zemljama EU, ali i sa Rusijom, Kinom i Turskom, iranski investitori bi to trebalo da iskoriste.

Naša advokatska kancelarija je već pružila usluge osnivanja iranskim klijentima i uspešno sarađuje sa brojnim partnerskim kancelarijama u Iranu. Spremni smo da pružimo pravnu pomoć za sve pojedince i kompanije koje žele da osnuju kompanije u Srbiji, ali i za studente ili naučnike koji žele da posete ili studiraju u Srbiji.

Kontaktirajte Nas